Asbestsanering

Asbestsanering i Norrköping

Sanering av asbest i Norrköping och Linköping med omnejd

Vad är asbest?

Asbest är ett samlingsnamn på farliga mineraler som kan orsaka allvarliga sjukdomar som i värsta fall cancer. Den vanligaste asbestsorten heter krysotil och kan även kallas för ”vit asbest”. Denna typ av asbest kan man hitta i lokaler och byggnader som är uppförda innan 1973 då det vid den tiden var vanligt material att använda vid byggnationer. När man utför en sanering av material som innehåller asbest finns det mycket att tänka på ur ett säkerhetsperspektiv. Det är bland annat väldigt viktigt att ha rätt typ av skyddsutrustning och att avgränsa det område som man gör saneringen vid för att minska risken att asbestfibrer sprids.

Vi utför en säker asbestsanering som tryggar din hälsa

Trots att asbest är förbjudet har vi hundratal dödsfall varje år

Det är bokstavligt talat livsfarligt att andas in asbestfibrer- och mineraler eftersom de kan orsaka allvarliga lungsjukdomar, exempelvis cancer. Den vanligaste cancerformen pga asbest är mesoteliom. Denna cansersjukdom dödar ungefär hundra personer varje år i Sverige trots att asbest varit totalförbjudet sedan 1982.

Vi hjälper även till vid Rivning!

Säkra din hälsa och miljö - låt oss göra en trygg asbestsanering

Vi på Sundmans Riv & Byggservice hjälper er med sanering av asbest i Norrköping, Linköping med omnejd. När ni anlitar oss hjälper vi er från början till slut och allt från asbestanalys till en färdig asbestsanering. Med högsta fokus på säkerhet för både våra arbetare och personer och miljö runt om.

Vi har tillstånd för att få arbeta med asbest och följer noga det lagar och förordningar som gäller vid just asbestsanering. När vi sanerar och arbetar ser vi till att jobbet blir fackmannamässigt utfört och följer självklart alla lagar och regler.

Välkommen att ta kontakt med oss för att prata om hur vi säkrast ska asbestsanera hos er. Vi tar oss ann uppdrag och arbetar i Norrköping och Linköping med omnejd.